Снемането на имунитета на Бойко Борисов зависи от него. Тук има специфика.

...
Снемането на имунитета на Бойко Борисов зависи от него. Тук има специфика.
Коментари Харесай

Атанасов: Сега ли намериха да искат имунитета на Борисов? Това е атака срещу редовно правителство. Радев щеше да ни набие

„ Снемането на имунитета на Бойко Борисов зависи от него. Тук има специфичност. Делото се влачи от три години. По закон оптималният период на следствие е 2 месеца. Това е от делата на трупчета. През този интервал от време Бойко Борисов нямаше имунитет. Това е целенасочена офанзива против Борисов и е офанзива, която цели да се провали вторият мандат за сформиране на държавно управление “.

Това разяснява в предаването „ Тази заран “ съпредседателят на „ Демократична България “ Атанас Атанасов.

„ Има акция за дискредитиране на втората политическа мощ, проведена от кохортата на президента. Какво е това отношение на президента? Държавният глава, който ни е поканил да ни връчи мандата щеше да ни набие и ни изгони. „ Ето ви досието, само че да ми я върнете празна “ – това не е това работа, господин Радев “, уточни Атанасов.

„ Ние не сме перална машина. Борисов дано се бори и пази. Дали и какво има в досието за „ Барселонагейт “ – аз не знам. Аз съм сигурен, че в случай че Борисов нямаше имунитет, през вчерашния ден още щяха да го арестуват, с цел да се нагнети ситуацията и да не се разреши на ГЕРБ да даде поддръжка за втория мандат “, акцентира той.

„ Гешев и Радев работят да не се сътвори държавно управление. Служебната власт има интерес да продължи до локалните избори, защото има план в президентската институция една част от служебните министри да бъдат издигнати от инициативни комитети за кметове. Всеки политически план, основан от президент, катастрофира “, сподели Атанасов.

Преговорите за кабинет

„ Някои позиции ще бъдат изменени, с цел да придобие държавното управление експертен профил. Право е на Николай Денков да подбере претендентите за министри. Той води диалози, с цел да окомплектова екип. Ние сме му дали мандат да подбере и предложи. Парламентарната група ще го гласоподава. Трябва да бъде в съгласие и с Мария Габриел “, посочи ръководителят на ДСБ.

„ Правителство с втория мандат ще бъде формирано. Още през днешния ден стартират диалозите. Не е моя работа да оповестявам графика. Всякакви срещи ще има през днешния ден “.

Службите

„ Аз знам, че никой не е координиран с никое посолство. Не му работа на шефа на ДАНС да подлага на критика политиците. Той в Народното събрание си отряза главата “, добави той.

Според него е обикновено парламентарна мощ да разисква по какъв метод ще упражнява властта.

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР